Houtskool & Rooksnippers

Que Bracho

Quebracho Blanco is een steeneik uit Argentinië. De harde structuur en de grove sortering zorgen voor een lange brandduur en hoge temperatuur bij verbranding. Hierdoor is deze houtskool uiterst geschikt voor uw Big Green Egg. De houtskool is op plantaardige basis geproduceerd in Argentinië uit het hout van de quebracho boom (steeneik). Ideaal om een lekkere Argentijnse steak of Argentijnse Grill een extra sterke smaak te geven.

Marabú

De houtsoort Marabú is afkomstig uit Cuba. Marabú is een harde houtsoort en is een ideale vervanger voor standaard briketten. De houtskool bevat kleinere stukken, dan de Quebracho waardoor deze zeer geschikt is voor gebruik in de kleinere Big Green Egg modellen (Mini, MiniMax, Small) en de Joy Stove.

Rooksnippers

Smokewood’s whisky flavoured rookhout is afkomstig van 60 jaar oude whiskyvaten van Amerikaans eikenhout die hergebruikt worden als rookhout. Na jarenlange rijping van diverse single malts is het hout verzadigd van echte Schotse whisky en krijgt het zijn unieke whisky aroma. Probeer de Wood Chips als extra smaakmaker in uw rookoven. 1 zak bevat ongeveer 2 liter.